NEFES ALMAK İÇİN DİJİTALLEŞMEK

Sürüngenler sınıfından omurgalı hayvanlar kategorisine giren bukalemunlar, kendisini diğer hayvanlardan ayıran önemli bir özelliğe sahiptir.Tehlikede olduklarını hissettiklerinde kendini gizlemek için renk değiştirirler. Yani hayatlarını sürdürebilmek için değişime gider bu hayvanlar. İş hayatı da tıpkı bir bukalemunun yaşamına benzer. Varlığını sürdürmek isteyen işletmeler, günün getirdiği yeniliklere ayak uydurmalı,değişimlere açık olmalıdır.Son yıllarda iş dünyasının yaşadığı en büyük değişim kuşkusuz dijitalleşmeye gitmektir.

“Digital in 2017” raporuna göre ;

  • Türkiye olarak günde 6 saat 46 dakikamızı internette geçiriyoruz.
  • Dünyada e-ticaret alışverişi yapan toplam kullanıcı sayısı 1.61 milyar,

Türkiye’de bu rakam 29.92 milyon.

Artık insanlar bankalarda sıra beklemek yerine tek tuşla işlemlerini halletmeyi tercih ediyorlar.Sadece bankalarda değil, tüm sektörler kendilerini yeni dijital ortalama entegre ediyorlar.Daha hızlı bilgi akışı,kullanıcıya ulaşım kolaylığı,problemlerin çözümünde kazanılan zaman,eski dosyalama sisteminden ulaşım kolaylığı sağlayan yeni veri tabanları ve daha bir çok yenilik bilişimin gelişmesiyle işletmecilere kolaylık sağlıyor. Ancak bu değişimi sadece yararları ile ele almak yeterli olmuyor,dijitalleşmeyen markaların sektöre tutunmaları oldukça zor. Artık tüm iş dünyası internete taşınmış durumda ve bu değişime öncelik veriliyor.

Online sistem tüketiciyi yeni patron konumuna getiriyor.İşletmeler, eskisi gibi tüketiciyi kontrol altında tutamıyor.Sosyal medya platformlarında her türlü yorum ile karşılaşılabiliyor,negatif bir durum hem üreticiyi,hem de üretilen malı etkileyebiliyor.Akıllı telefon kullanımının oldukça artmış olması da etkileyenler arasında,yatırımlar ağırlıklı olarak mobil kanallara gidiyor.

Dijitalleşmek kadar dijitalleşmeyi sürdürmek de oldukça önemli bir nokta.Dönüşüm programlarının %70 inden fazlası başarısız oluyor.Korn Ferry’nin Dijital Sürdürülebilirlik Endeksi sonuçları, sürdürülebilir bir dijital değişimin teknoloji kadar,şirket kültürü,yönetim anlayışı ve çalışanların dönüşümü ile birlikte mümkün olabileceğini ortaya koyuyor.Teknolojinin yenilenmesinin yanı sıra,ekonominin sürekli takip edilmesi, yeni stratejiler belirleyip düzenlemeler yapılması,çalışanların motive edilmesi üzerinde durulması gerektiğini belirtiyorlar.

Dengeler değişiyor,kurallar tekrar yazılıyor.Dijitalleşme, iş hayatında bir devrim yaratıyor ve bu devrime ayak uydurmayanı çizgi dışına atacak gibi duruyor.

Leave A Comment